V četrtek, 15.12.2016, smo se odpravili na nepozabno pravljično popotovanje proti Celju.

Ta dan smo lahko vsi dolgo spali, saj smo naše popotovanje pričeli v popoldanskem času. Dobili smo se v šoli, pojedli kosilo in se odpravili proti Železniški postaji Ormož. Od tam smo z mednarodnim vlakom odpotovali proti postaji na Pragersko, kjer smo počakali na pravljični vlak z vilami. Čakanje smo si skrajšali v čakalnici, kjer smo imeli malico in prebrali knjigo Snežko, beli prijateljček. Kaj kmalu je pripeljal vlak, na katerem sta nas pričakali Vila in Palčica. Povedali sta nam, da nas bosta iz vlaka pospremili v Pravljično deželo. Pot z vlakom je kar hitro minila in prispeli smo v praznično okrašeno pravljično Celje.

Z lučkami okrašene stavbe, like, drevesa in nebo so nas tako prevzeli in utrudili, da smo si morali odpočiti v slaščičarni, kjer smo se posladkali s torticami, vročo čokolado in čajem.

Pot v pravljično deželo nas je vodila mimo različnih stojnic, kjer so prodajali domače izdelke. V pravljični deželi smo skupaj z vilami, palčico in Božičkovo pomočnico zarajali ob zvokih božičnih pesmi.

Ker vedno, ko nam je najlepše čas še hitreje teče, smo se morali odpraviti proti železniški postaji, kjer smo vstopili na vlak in se odpeljali domov proti Ormožu. Na Železniški postaji so učence  pričakali starši in jih odpeljali domov.

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)