Trinajstega aprila smo se učenci Žan, Aleš in Matej udeležili državnega tekmovanja v računanju, ki je bilo na Jesenicah.
Zgodaj zjutraj ob pol šestih smo vstopili na avtobus. Najprej smo se ustavili na Ptuju, kjer smo pobrali dva učenca osnovne šole Ljudevita Pivka. Nato smo se odpeljali v Maribor, kjer se nam je pridružilo še osem učencev osnovne šole Gustava Šiliha. V Slovenski Bistrici je vstopil še učenec osnovne šole Minke Namestnik Sonje.
Končno smo bili vsi. Udobno smo se namestili, nekateri smo dremali, drugi so se pogovarjali in mislili na naloge, ki so nas čakale.
Ker so bili na avtocesti zastoji, je vožnja trajala cele štiri ure. Malicali smo kar na avtobusu, saj za postanek ni bilo časa.
Ko smo prispeli v Jesenice, smo se najprej prijavili. Potem je bil sprejem tekmovalcev in navodila. Razdelili so nas v skupine po razredih. Nato smo odšli v svoje razrede, kjer so nas čakali testi. Naloge so bile zelo težke.
Po pisanju testov smo se odpravili na osrednji trg, kjer je potekal festival »Meteorita«. Izvedeli smo, da je pred desetimi leti padel na hrib v okolici Jesenic meteorit, ki smo si ga lahko ogledali in ga tudi prijeli v roke.
Sledilo je kosilo in še pot domov.

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)