Teden otroka je na naši šoli potekal v znamenju presenečenj, prijaznosti, pogovora in iskanja svojih močnih področij. Tekom tedna so se zvrstile različne dejavnosti.

V ponedeljek, 5. oktobra 2020, so imeli vsi učenci na šoli dan dejavnosti.

Glavne teme ponedeljka so bile talenti, super moči, močna področja. Za uvod v dan dejavnosti so si učenci ogledali video na temo super moči, v katerem so sami povedali, kaj je njihovo močno področje, njihova super moč oziroma v čem so dobri. V videu so sodelovali vsi učenci šole.

V nadaljevanju so si učenci ogledali predstavo v izvedbi Piki Poki – zabava za otroke, ki govori o tem, da ima vsak človek svojo super moč, svoj talent. Po predstavi so učenci dobili vsak svoj modelirni balon, vsak, kar si je sam izbral.

Nenapovedano je ravnateljica po predstavi učence in učitelje presenetila s palačinkami. Učenci so dobili palačinke za uvod v teden otroka, učitelji pa ob dnevu učiteljev.

Po rekreativnem odmoru in palačinkah so sledile delavnice po razredih.

Potekali sta Lego delavnici, v katerih so učenci izkazovali svoje finomotorične in konstrukcijske spretnostih. V telovadnici sta potekali Športni delavnici, kjer so učenci izkazovali svoje grobomotorične spretnosti, hitrost, natančnost. Premagovali so poligon. Potekala je še Plesna delavnica, v kateri so učenci izkazovali svoje plesne sposobnosti. 7. in 9. razred pa sta sodelovala še v Matematični delavnici, v kateri sta izkazovala svoje matematične spretnosti.

Učenci so v skladu z razporedom krožili od delavnice do delavnice ter na posamezni delavnici izkazovali svoj talent.

Po končanih delavnicah so razredničarke učencem čestitale za uspešno opravljene naloge ter jim razdelile medalje.  

V četrtek, 8. oktobra 2020, so imeli učenci športni dan – orientacijski pohod. Na dan športnega dneva je vsak razred dobil svoja navodila, svoj zemljevid, po katerem se je moral ravnati, da je po pravi poti prišel na cilj. Poti in zemljevidi orientacijskega pohoda so bili prilagojeni sposobnostim učencev. Skoraj na cilju so učenci za nagrado dobili čokoladice, učiteljice pa kavico.

V petek, 9. oktobra 2020, se je v času rekreativnega odmora izvedel kostanjev piknik. Kostanje so učenci prinesli od doma. Narezali so jih učenci PPVI 2, ki so izdelali tudi kornete iz časopisa. Kostanje je pekel hišnik Janko. Za glasbo je s pomočjo želja učencev poskrbela učiteljica Tanja. Učenci so se v času rekreacije posladkali s pečenimi kostanji, popili so sok, učenci 7. in 9. razreda pa so spekli še mini pice. Dan je minil v sproščenem in prijetnem vzdušju.

(Skupno 956 obiskov, današnjih obiskov 1)