»S srcem drugačen«

Na šoli Stanka Vraza v Ormožu se tudi v tem letu marsikaj dogaja. Ob vsakdanjih šolskih in obšolskih aktivnostih smo se odločili, da bomo skušali urediti naš atrij. To je manjši prostor med stavbama, v katerih imamo pouk. Po zunanji obnovi šolske stavbe ta prostor čaka, da mu vdahnemo življenje. Želeli bi ga napolniti z otroškim smehom, razigrano igro in veseljem.

Za to pa poleg naše pripravljenosti potrebujemo še kaj. Radi bi uredili zelenico, postavili vsaj kakšno igralo, dodali kaj živega – grm, drevo, cvetje. Ker nam zvezde, ki urejajo finance, niso preveč naklonjene, smo se odločili, da skušamo sami zbrati čim več sredstev, s katerimi bi uresničili naše načrte. Odločili smo se, da organiziramo dobrodelno prireditev, ki smo jo poimenovali » S srcem drugačen«. Prireditev smo izvedli v petek, 20. decembra v Domu kulture v Ormožu. Poleg želje, da zberemo nekaj sredstev za ureditev atrija, smo si želeli tudi, da bi se čim več družili z vrstniki iz okolja in da bi se predstavili čim večjemu številu ljudi. Zato smo k sodelovanju povabili ustanove, ki se v našem okolju ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem in skrbjo za ljudi. Našemu vabilu so se prijazno odzvali v Vrtcu Ormož, Centru starejših občanov Ormož, ZUDV Dornava, folklorni skupini Podgorci, Gimnaziji Ormož ter Glasbeni šoli Ormož. Svojo pomoč pri uresničevanju naših ciljev so nam namenili tudi na osnovnih šolah Ormož, Ivanjkovci, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Velika Nedelja – podružnica Podgorci ter Miklavž pri Ormožu. Skupaj z našimi učenci in njihovimi mentorji smo ustvarili za slabi dve uri kulturnega programa. Vsebina programa je sledila naslovu prireditve – obiskovalcem smo skušali prikazati pomen drugačnosti. Tiste, ki jo vidimo navzven in predvsem tiste drugačnosti, ki jo nosimo v svojih srcih.

Upamo, da smo vsem, ki so našo prireditev spremljali v živo ali kasneje v programu Kabelske televizije Ormož, res pokazali, kako pomembno je, da sebi in drugim dovolimo, da smo drugačni. To drugačnost si moramo dovoliti, saj nas bogati in nam – čeprav se tega vedno ne zavedamo – polepša naše življenje.

Tudi po tej poti bi se želeli še enkrat zahvaliti vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi prireditve – tistim, ki ste sodelovali v programu, mentorjem, ki ste nastopajoče pripravljali, vsem, ki ste nam omogočili, da smo prireditev izpeljali. Seveda tudi vsem, ki ste nam prišli prisluhnit. Posebna zahvala velja seveda tistim, ki ste po svojih močeh prispevali delež sredstev, ki nam jih je uspelo zbrati. Gre za sredstva v višini 847 evrov. Zagotavljamo vam, da bomo prav vse namenili za dosego našega skupnega cilja. Z ureditvijo atrija bomo našim učencem ponudili urejen in zanje varen prostor, v katerem se bodo družili in preživljali del svojega časa.

Naj preprosta beseda HVALA, ki vam jo izrekamo, ostane v vaših srcih.

Učenci in zaposleni na OŠ Stanka Vraza

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)