Na šoli si že vrsto let prizadevamo, da bi se učenci obeh programov čim bolj aktivno vključevali v lokalno okolje ter da bi nas ljudje iz okolja čim bolje spoznali. Tako smo med druge aktivnosti vključili tudi aktivno celoletno sodelovanje z učenci in strokovnimi delavci Osnovne šole Ormož. Druženje je namenjeno povezovanju sosednjih šol, spoznavanju in sprejemanju različnosti ter izmenjavi strokovnih znanj in izkušenj.

V tem šolskem letu ponujamo zaposlenim in učencem OŠ Ormož izobraževanje na temo avtizem. Vabimo jih tudi k sodelovanju na področju ozaveščanja o avtizmu. Pomembno področje sodelovanja je šport, ko se povežemo na jesenskem krosu, letos pa smo se družili tudi na Anžetovih triatlonih, kjer smo se učili tudi o pomenu dobrodelnosti.

Učenci se vsako leto srečujejo v okviru aktivnostih, vezanih na občinski otroški svet, medobčinski otroški parlament ter obeležitev Dneva Evrope.

Izkoristimo tudi druge možnosti druženja in tako se skupaj veselimo na koncertu v okviru tedna otroka, ogledamo si lutkovne in gledališke predstave, skupaj se udeležimo proslav v domačem kraju, učence in zaposlene  iz OŠ Ormož pa vsak začetek poletja povabimo tudi na našo dobrodelno prireditev.

Koordinatorici projekta iz obeh šol redno načrtujeta in evalvirata delo. Izpostaviti pa je treba tudi dejstvo, da učence pred vsakim druženjem pripravimo na to, da se vedno znova spomnimo, da ima vsak izmed nas kakšno posebnost in da so tovrstna druženja namenjena temu, da te posebnosti spoznamo in se jih naučimo sprejemati.

 

 

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)