Učenci se v šolskem letu 2022/2023 ne bodo udeležili šole v naravi.


ŠOLA V NARAVI 2018/2019

Učenci so se v šolskem letu 2018/2019 udeležili šole v naravi v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Peca.

Dejavnosti v CŠOD Peca učence povezujejo, spodbujajo k solidarnosti in pripadnosti skupini ter vplivajo na razvoj ustvarjalnosti. Večina vzgojno-izobraževalnih dejavnosti na domu se prepleta in dopolnjuje: Ni nam vseeno za naš planet, Gozdna druščina, Po stopinjah povodnega moža, Koroška moja dežela, Preživetje v objemu Pece, Gorništvo, Tavžentroža, Orientacijski tek, Ko na nas preti nevarnost (prva pomoč),….

  1. dan

Šola v naravi se je pričela z ogledom dravograjskega jezera, na katerem smo raziskovali čudoviti svet narave.

Pot smo nadaljevali proti domu Peca, kjer smo se po odličnem kosilu nastanili v sobe. Po kosilu je seveda sledil počitek in popoldanske aktivnosti CŠOD Peca.

2. dan

Učenci so spoznali veščine preživetja v naravi. Preizkusili so se v postavljanju piramidnega ognja in uspešno opravili orientacijsko pot.

Popoldan so raziskovali življenje v bližnjem potoku in gradili bivake za škratovo družino.

3. dan

Dopoldan smo se preizkusili v streljanju z lokom. Spoznali smo tudi nov šport disk golf. V popoldanskem času smo si pričarali lep sončen dan. Izmerili smo temperaturo zraka in ugotovili da je na soncu termometer pokazal več kot v senci. Opazovali smo premikanje oblakov, občutili smer vetra in si izdelali vetrni čutilnik. Zvečer smo ob glasbi igrali nogomet, badminton, košarko, odbojko, namizni tenis, …

4. dan

Globoko pod zemljo se začenja svinčeva in cinkova pot, ki so jo zaznamovala stoletja prelitega znoja in žuljev.

Učenci so raziskovali podzemlje Pece, kasneje so na to tematiko poustvarjali. Z učiteljem Matejem so se preizkusili v plezalnih sposobnostih.

Za zadnjo noč pa tako kot se spodobi zabava skupaj z učenci in učitelji smo OŠ Most na Soči.

5. dan

Šolo v naravi smo zaključili z ogledom živali na bližnji kmetiji.

(Skupno 1.897 obiskov, današnjih obiskov 1)