Projekt je namenjen učencem posebnega programa, ki enkrat mesečno obiskujejo pravljično uro s knjižničarko Leonido Šumenjak iz Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož.  Srečanja potekajo v knjižnici Ormož ali na šoli OŠ Stanka Vraza Ormož.

Vsak mesec knjižničarka Leonida pripravi pravljično uro vsebinsko povezano z letnimi časi, prazniki, aktualnimi temami po želji učencev. V pravljične ure  so  vključene različne vsebine, kot so poslušanje zgodbic, ugibanje različnih ugank, igra z lutkami, dramatizacija vsebin. Učenci ob poslušanju branja pravljic, pripovedovanju zgodb iz slikanic pridobivajo nove senzorne izkušnje, razvijajo neverbalno in verbalno komunikacijo, širijo besedni zaklad, se učijo spoznavanja in razumevanja novih pojmov, besednih zvez. Na koncu pravljične ure  učenci sodelujejo na tematskih ustvarjalnih delavnicah.  Ob likovnem poustvarjanju urijo svoje ročne spretnosti, koordinacijo gibov, spoznavajo različne naravne in umetne materiale iz bližnjega okolja, širijo pozornost, razvijajo natančnost in ustvarjalnost.

Knjižničarka Leonida vedno pripravi pester izbor tematskih slikanic, ki  si jih učenci lahko ogledajo in potem po želji izposodijo. Z vključevanjem v širše okolje in sodelovanjem z zunanjimi izvajalci učenci pridobivajo nove izkušnje, razvijajo socialne veščine, pridobivajo nova spoznanja, širijo besedni zaklad in  predvsem navezujejo socialne stike.

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)