V letošnjem šolskem letu se je naša šola vključila v Projekt Center medgeneracijskega učenja ( CMU ),  ki ga za našo območje vodi Ljudska univerza Ormož.

Vsako prvo sredo v mesecu se partnerji  srečujemo na različnih srečanjih. V mesecu novembru smo srečanje organizirali na naši šoli.  Ker imamo idealne pogoje za izvedbo “ pekarnice”, smo se odločili zanjo. V učnem stanovanju se nas je zbralo kar 20 udeležencev, poleg naših učencev še udeleženke iz Gimnazije Ormož, Društva invalidov, Društva Sožitje  in Centra starejših občanov. V veselem vzdušju je bilo kmalu za peko pripravljenih kar 60 mafinov, ki so pošli takoj, ko smo jih vzeli iz pečice. Najbrž so bili zelo dobri, kajti povpraševanje za recept je bilo veliko.

Sodelovanje v tem projektu pomeni za naše učence še eno možnost vključevanja in aktivnega sodelovanja z okoljem. Ob prijetnem druženju  se naučijo veliko novega, s svojo mladostjo in iskrenostjo pa razveselijo starejše udeležence. Sedaj se že poznamo po imenih in komaj čakamo na naslednje srečanje.

 

                                                                                           Koordinatorica projekta:

                                                                                                   Andreja Resman

 

 

2.delavnicaCMU 010 2.delavnicaCMU 018
2.delavnicaCMU 026

 

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)