Učenci PPVI imajo kar veliko dela. Poleg skrbi za šolske visoke grede, hotela za žuželke, zalivanje dreves, ko je potrebno, in veliko drugih opravil, obdelujejo že sedem let vrt, ki jim ga je odstopila teta Ana. Vrt ser nahaja nad Dravo, kjer je doma bivša učenka naše šole, Nina Kukovec. Letos so spomladi na njem posejali in posadili več vrtnin, nekaj so jih uporabili za kuhanje in vlaganje. Najbolj pa so se razveselili rdečih jagod, iz katerih so si naredili slastno sadno kupo.

Ker je bila letošnja jesen do sedaj dokaj deževna, še ni bilo priložnosti za jesensko pripravo vrta za zimo. Sončni dnevi prejšnjega tedna pa so bili kot naročeni za to opravilo. Na vrt so se odpravili kar vsi učenci PPVI, da bi s skupnimi močmi prekopali vrt. Delo jim je šlo dobro od rok, večji učenci so že zelo spretni in pridni vrtnarji. Prekopani vrt so pokrili z listjem, da ga pozimi ne bo zeblo in da bodo majhne živalce, ki se zakopljejo v zemljo, na toplem pod odejo.

Ob koncu so postali pred vrtom in si ogledali opravljeno delo. Bili so zadovoljni. Vrtu so zaželeli dobro prezimovanje, jagodam pa, da bi naslednje leto še bolj obrodile.

Učenci in učiteljice PPVI

 

 

Na vrtu – PPVI, 5.11.2015

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)