Danes dopoldan so učenci PPVI 2 izdelovali ognjičevo mazilo. Delavnice je zanje prijazno pripravila učiteljica Tamara Martinčevič. Ves potreben material za izdelavo mazila je priskrbelo podjetje Botanik iz Ormoža, za kar se iskreno zahvaljujemo. Vse sestavine so iz ekološke pridelave, torej so še toliko bolj zdravilne in dragocene.
Učenci so sodelovali pri vseh postopkih: spoznavanje sestavin, odmerjanje, mešanje, kuhanje v vodni kopeli, nalivanje v kozarce itd. Pred začetkom dela so si ognjič, ki še vedno lepo oranžno cveti, ogledali na šolskem vrtu. Mazilo je bilo hitro nared. Mazilo bodo učenci lahko uporabili za različne namene: za mazanje suhih ustnic, kože obraza in rok, pri opeklinah, pri blaženju pikov žuželk ter pri celjenju ran. Ugotovili so, da je mazilo res vsestransko. Mogoče pa ga bodo posodili tudi staršem.
Po končani izdelavi so si učenci izdelali še lično knjižico, v kateri je opisan in naslikan celoten postopek dela. Nekateri izmed učencev so ponosno povedali, da bi si upali sami izdelati ognjičevo mazilo. Učiteljica Andreja jim bo spomladi zagotovila sadiko ognjiča, učiteljica Tamara pa pomoč, če jo bodo potrebovali.

Učenci PPVI 2 in učiteljici Tamara in Andreja

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)