V petek smo zaposleni in učenci OŠ Stanka Vraza izvedli evakuacijo. Po scenariju je zagorelo v gospodinjski učilnici in požar se je hitro razširil. Učenci so bili vnaprej obveščeni, da gre za vajo, s katero se bodo naučili, kako ravnati v primeru požara. Zato v času, ko je hišnik zakričal POŽAR, ni bilo prevelike panike. Vsi so vedeli, kako in kaj in šola je bila skoraj v trenutku prazna. Na zbirnem mestu smo pregledali, če smo vsi evakuirani in vajo ocenili za uspešno izvedeno.
Več zanimanja kot za samo vajo evakuacije pa je bilo za gasilski avto na šolskem parkirišču. Tam so nam prijazni gasilci PGD Ormož predstavili opremo gasilskega avta in našteli veliko zanimivosti iz svojega prostovoljnega in plemenitega dela. Najbolj navdušeni pa so bili učenci nad opremo gasilcev. Tako so si oblekli jakne, nadeli čelade in z veseljem pozirali fotografu. Nekateri so se vlegli na nosila in z veseljem bi se dali nositi naokrog. Gasilec Dino je pokazal delovanje škarij, ki jih uporabljajo za reševanje iz vozil. Gasilec Božo pa je učencem dovolil, da so prijeli za ročnik in malo škropili naokrog. To je bilo smeha! Še najbolj pa je učence navdušil gasilec Roman, ki jih je z gasilskim avtom zapeljal en krog. Celo sireno je, čisto malo, vklopil!
Skupaj z gasilci PGD Ormož smo preživeli lepo dopoldne. Za prijazno predstavitev se jim lepo zahvaljujemo in jih vabimo, da se nam naslednje leto pridružijo na večji vaji evakuacije.

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)