V okviru druženja treh šol s prilagojenim programom, ki poteka že nekaj let, so se učenci od 1. – 5. razreda udeležili pustnega rajanja v karnevalskem šotoru na Ptuju.

V petek, 17. 2. 2017 smo se s polnimi nahrbtniki, s šolskim kombijem odpravili na OŠ Ljudevita Ptuj. Tam nas je pričakala kavbojeva žena Tamara in nas pospremila v jedilnico šole, kjer smo imeli najprej malico.

Na šoli je bilo veliko različnih mask, ki so že komaj čakale, da nas spoznajo. Med njimi so bili tudi učenci iz OŠ Cvetko Golar iz Ljutomera. Komaj smo se malo ogledali med seboj so se nam že pridružili kurenti iz Markovec in nam predstavili pravi ples kurentov. Močni zvoki zvoncev so nam še dolgo odzvanjali v ušesih. Ko smo se pred šolo zbrale vse maske, smo se odpravili proti karnevalskemu šotoru. Ob živi glasbi smo zarajale vse pustne maske. Tudi krofov ni manjkalo.

Za zaključek tega lepega dne smo se podali peš skozi staro mestno jedro Ptuja in se posladkali z vročo čokolado in drugimi sladkimi napitki po želji otrok. Zadnji šolski dan pred zimskimi počitnicami smo si popestrili še z vožnjo z vlakom nazaj v Ormož.

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)