V četrtek, 26.oktobra, je na šoli potekala vaja evakuacije. Tokrat je bilo v ospredju, kako izprazniti šolo, če bi začutili tresenje tal. Učitelji so učence že vnaprej poučili, kako naj ravnajo, ko bodo slišali znak za alarm. Prav tako so si skupaj ogledali in prehodili evakuacijske poti iz učilnic in šole. Za vajo so bili dobro pripravljeni. Ker so bili napovedani tudi gasilci, so komaj čakali, da se “potres” začne.
Ob točno napovedani uri se je zaslišala sirena, tisti oddaljeni pa nikakor niso mogli preslišati kričanja učitelja Aleša, da naj zapustijo učilnice. Tako, kot so vadili, so vsi skupaj šolo zapustili. Ravnateljica je preverila, če so vsi zapustili stavbo in si oddahnila, ko je vse zbrane videla na parkirišču.
Tam so bili parkirani gasilski avtomobili in ti so učence zelo zanimali. Ko so gasilci opravili pregled stavb vrtca in šole, so predstavili opremo. Najbolj zanimivo je bilo dvigalo, ki je namenjeno reševanju na višini. Naš bivši učenec Sano, ki je prav tako gasilec, je pogumno stopil vanj in se dal odpeljati v višave. Učenci so ga občudovali in pohvalili za pogum. Tudi oni bi se radi popeljali, vendar so gasilci, zaradi varnosti, to odsvetovali. Zato sta našo šolo na višini zastopala učitelj Aleš in učiteljica Andreja, ki sta si prvič ogledala okolico šole iz ptičje perspektive.
Učenci so lahko sodelovali v vaji gašenja. Curek vode so morali usmeriti proti lutki in posodi in prav vsi so oboje zadeli. Nekateri so si tudi izborili vožnjo z gasilskim kombijem. Je zelo drugače, kot tista vsakdanja vožnja s šoferjem Jankom. Gasilski avto je le gasilski avto in ne navaden kombi!
Veja evakuacije je bila zelo zanimiv dogodek meseca požarne varnosti. Vsi skupaj smo ugotovili, da je bila dobro izpeljana. Veseli smo bili, da je bila samo vaja in pravega potresa si ne želi nobeden od nas. Naj tako ostane tudi vnaprej.

(Skupno 297 obiskov, današnjih obiskov 1)