Na šoli smo pripravili dan odprtih vrat. Med ostalimi obiskovalci so bili tudi učenci OŠ Ormož. V nadaljevanju sledi zapis iz spletna strani OŠ Ormož, ki ga je pripravila ena izmed udeleženk dneva odprtih vrat.

 

»V torek, 26. 11. 2019, smo se predsedniki oddelčnih skupnosti OŠ Ormož odpravili na Osnovno šolo Stanka Vraza. Tam so pripravili dan odprtih vrat z namenom, da bi lahko videli, kako poteka njihov pouk.

Vse se je začelo okrog 8.45. Ravnateljica Mojca Visenjak nas je pozdravila in na kratko predstavila programe, ki jih izvajajo, na kakšen način se njihovi otroci učijo in s katerimi zavodi še sodelujejo. Tudi naša šola je s projektom Z roko v roki vključena v sodelovanje z njimi. Potem smo se razdelili v 2 skupini in si šli ogledat pouk. Otroci so bili malce zadržani in sramežljivi, a kljub vsemu veseli našega obiska. V razredih so otroci različnih starosti, saj jih je premalo, da bi lahko bil vsak razred posebej. Z veseljem so nam pokazali, kaj se učijo in ustvarjajo. Vsi učitelji na šoli so zelo prijazni in bili so nam pripravljeni odgovoriti na vsa vprašanja. Njihov pouk je zelo zabaven, saj malo sedijo in pišejo, razen pri slovenščini, pri drugih predmetih pa se gibljejo, saj vse stvari morajo otipati. Učnim snovem posvetijo veliko več časa in več utrjujejo, da potem to res obvladajo. Tistim otrokom, ki pa ne govorijo in ne hodijo, pa pomagajo in imajo z njimi raznovrstne terapije.  Mladostniki, ki pa so že končali osnovno šolo, se še vedno lahko hodijo k njim učit osnovnih veščin za življenje, kot so kuhanje, čiščenje, nakupovanje…

Vsem nam je bila izkušnja zelo všeč, saj smo videli, da so otroci zelo vedoželjni, prijazni. Ugotovili pa smo, da so učenci OŠ Stanka Vraza podobni nam, le več časa potrebujejo za določene stvari.

Hvala OŠ Stanka Vraza, da so nam bili pripravljeni odpreti vrata in tako pokazati, da tudi njihovi učenci zmorejo in da so tudi oni enako pomembni kot mi.«

Zapisala: Maša Murad, 7. a

(Skupno 436 obiskov, današnjih obiskov 1)