Tudi v tem šolskem letu, 2021/2022, bomo nadaljevali z druženjem z učenci in zaposlenimi na OŠ Ormož. Kljub ne najbolj ugodni situaciji bomo skušali najti čim več možnosti za izmenjavo izkušenj pri delu z učenci med strokovnimi delavci. Iskali pa bomo tudi možnosti za srečanja učencev.

Ob povezovanju sosednjih šol bomo težili k spoznavanju posebnosti vsakega posameznika, sprejemanju naših majhnih posebnosti, vključevanju učencev v različne aktivnosti na obeh šolah ter izmenjavi pogledov na vzgojo in izobraževanje.

Prav je, da delimo dobre izkušnje in da se učimo drug od drugega.

Vsebina projekta “Z ROKO V ROKI”, 2021/2022


V šolskem letu 2018/19 smo zaključili devetletni projekt druženja z generacijo učencev OŠ Ormož. Na koncu smo s pomočjo ankete naredili analizo sodelovanja in prišli do  zaključka, da je takšno delo koristno za učence in tudi zaposlene na obeh šolah, saj omogoča spoznavanje in lažje sprejemanje različnosti. Zato smo se odločili, da s sodelovanjem nadaljujemo.

Koordinatorici sodelovanja na obeh šolah sta pripravili načrt, ki zajema druženja vseh učencev OŠ Stanka Vraza in učencev 3., 6. in 9. razredov OŠ Ormož. Družili se bomo skozi celo šolsko leto na različnih prireditvah, dogodkih ter sodelovali pri pouku.

Cilji, ki smo si jih zastavili so povezovanje sosednjih šol, spoznavanje in sprejemanje različnosti, vključevanje učenec v različne aktivnosti na obeh šolah in izobraževanja učiteljev v smislu izmenjave dobre prakse na obeh šolah.

PROGRAM “Z roko v roki”

Aktivnosti:

Slovenske ljudske pesmi – koncert na OŠ Ormož

Jesenski kros

Športno druženje z učenci 6. b razreda OŠ Ormož

Dan odprtih vrat na OŠ Stanka Vraza skozi oči učenke OŠ Ormož, Maše

(Skupno 270 obiskov, današnjih obiskov 1)