PEKLI SMO POTICO

Pred veliko nočjo smo se učenci PPVI2 in 3 spopadli s težko nalogo. Radi bi spekli orehovo potico. Dela smo se lotili že mnogo prej, saj je bilo potrebno pripraviti veliko orehov.
Učiteljica je prinesla “neki stroj” in z njim orehe nalomila. Mi pa smo jih pridno čistili in na skrivaj kar nekaj pohrustali. Ker  je orehov  bilo veliko, jih bilo za vse zadosti.
Dan priprave potice smo končno dočakali. Ker smo že večkrat pekli kaj enostavnega, sestavine za kvašeno testo že poznamo. Tamara je naštela, kaj rabimo, Uroš je skrbno stehtal, Eva je prinesla vso posodo, Tilen je vršil nadzor, Matjaž in Nerjc sta skrbela, da nam ni bilo dolgčas,  Aleks, Nan in Laura so pomagali zgnesti testo. Pri mletju orehov so sodelovali vsi, Laura pa je bila glavna pri mešanju nadeva. Ob toliko pridnih rok je bila potica hitro narejena. Pečica je že čakala, da jo damo vanjo. Uroš je zopet prevzel pomembno nalogo gledanja na uroin nenehnega opozarjanja, da se ne bi preveč spekla. Okrog kosila je dišalo po vsej šoli. Potica je bila pečena! Ker pa se topla ne sme jesti, se bomo z njo posladkali jutri. Dovolj je bo za vse učence naše šole.

 

                     Vesele velikonočne praznike želimo: učenci PPVI 2 in 3 z učiteljicama Marijo in Andrejo

DSCN1857 DSCN1864
DSCN1857 DSCN1882
DSCN1873 DSCN1889
DSCN1892 DSCN1896

 

 

 

DSCN1857

 

 

 

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)