V letošnjem šolskem letu smo se na naši šoli odločili za sodelovanje v Projektu Center medgeneracijskega učenja ( CMU), ki ga v Ormožu koordinira Ljudska univerza Ormož. Gre za projekt, v katerem na prostovoljni osnovi sodelujejo različne organizacije s področja naše občine. Projekt je namenjen druženju različnih generacij, od osnovnošolcev preko gimnazijcev do odraslih in nekoliko starejših ljudi. Ob druženju drug drugemu pokažemo kaj znamo in tega poskušamo naučiti tudi ostale sodelujoče.

V projektu sodelujemo Center starejših občanov, Psihiatrična bolnišnica, Društvo invalidov in Društvo Sožitje, OŠ Stanka Vraza, OŠ Ormož  in OŠ Ivanjkovci, Gimnazija Ormož. Srečanja potekajo vsako 1. sredo v mesecu, večinoma v prostorih LU Ormož, nakatera pa tudi v prostorih odelujočih partneric.

Na prvem srečanju, ki je bilo 1. oktobra 2014, smo se srečali učenci OŠ Ormož, OŠ Stanka Vraza , dijakinje Gimnazije Ormož in članice Društva invalidov Ormož. V prijetnih delavnicah smo si pod vodstvom mentorice iz OŠ Ormož izdelali lično škatlico, v kateri bomo lahko hranili nakit, iz nje ponudili bonbone ali pa jo imeli preprosto za okras na mizi. Našim učencem so pri delu pomagale ostale udeleženke in medgeneracijsko odelovanje se je pokazalo v praksi. Vsi smo neskončno uživali in  drug drugega spodbujali.

Takšnega sodelovanja in druženja si želimo čimveč.

 

Andreja Resman

 CMU1


(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)