V četrtek so se učenci PPVI skupaj s svojimi učiteljicami odpravili v bližnji gozd. To je za vse nas posebni podvig, kajti potrebno se je bilo obleči, obuti, opremiti s kapami, robčki, nahrbtnikom za vodo…..in sto drugih reči.

Končno smo se odpravili iz šole. Že od daleč smo opazovali gozd, ki je bil obsijan s soncem in čudovitih jesenskih barv. Kar hitro smo prispeli do tja. Najprej je bilo nekaj prostega časa za seznanjanje z novim okoljem. Nato pa so učenci dobili naloge, kot je spoznavanje dreves po listih in deblih, ocenjevanje dreves po velikosti, določanje, katerih dreves je največ in drugo. Učenci so pod hrasti in bukvami poiskali liste in plodove ter jih primerjali med sabo. V tišini so prisluhnili glasovom gozda in šumenju listja, ki ga je veter odnašal z dreves.

Nato je napočil čas za igro. Na kup smo nanosili veliko listja in nastala je prava podlaga za skakanje, metanje, valjanje. Najlepše pa je bilo takrat, ko smo ga lahko razmetali naokrog. Ob tem smo se vsi trudili, da ga čim več namečemo na drugega učence ali učiteljico. Bilo je zelo zabavno!

Za konec pa je učiteljica Alenka predlagala igro skrivanje. Ker je učenci niso poznali, so se za začetek skrile učiteljice. Zelo dobro so se skrile in učiteljica Andreja je imela kar nekaj težav s »prifačkanjem«. V naslednji rundi pa so se skrivanju pridružili še učenci in veselja kar ni hotelo biti konca. Na žalost je nekdo omenil, da bo skoraj kosilo. Odpravili smo se proti šoli z obljubo, da se v gozd vrnemo še letos.

Učenci in učiteljice PPVI

 

 

V gozdu – PPVI, 4.11.2015

 

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)