Učenci posebnega programa so se letos po nekaj letih premora udeležili turnirja v krpljanju, ki je bil 14.2.2017 v Črni na Koroškem. Letos je bila zima naklonjena smučarjem in ostalim, ki imajo radi sneg. Učenci so pridno trenirali vsak dan in turnirja so se udeležili dobro pripravljeni.
V torek zjutraj smo se s kombijem odpeljali na Koroško. Pot je bila dolga, vendar se je splačalo. Tam nas je pričakala prava zimska idila s polno snega in s soncem obsijanim nebom.
Tekma je potekala po pravilih Specialne olimpijade. Najprej so se športniki pomerili v predtekmovanju. Že tu so naši športniki dokazali, da so dobro pripravljeni. Po odmoru je sledila prava tekma in vsi trije naši športniki so si pritekli medalje. Tamara je tekla na 200m in osvojila srebrno medaljo, Uroš je tekel na 200m in osvojil zlato medaljo, Tilen pa je v teku na 100m osvojil zlato medaljo. Vsi smo bili nad uspehom navdušeni in čestitke so prihajale od vsepovsod. Za nameček pa je del prireditve posnemala RTV Slovenija in učenec Uroš je pred kamero povedal nekaj besed.
Po športnem delu je sledilo kosilo in zabava s plesom. Učencem sva obljubila, da si bomo ogledali še gradove kralja Matjaža pod Peco, vendar jih je sonce stalilo.
Zato smo si za nagrado in dobro opravljeno delo privoščili tortice v Pohorski kavarni, ki so bile zelo dobre. Učenci niso gradov prav nič pogrešali.
Andreja Resman in Aleš Jurčec

 

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)