V torek, 7.2.2017, smo imeli prav poseben obisk. Z nami je svoje slikarske veščine podelila likovna pedagoginja in slikarka Tadeja Ozmec. Pokazala nam je nekaj svojih slikarskih pripomočkov. Tadejo sem učencem predstavila kot vsestransko umetnico, saj je zelo aktivna v MC Ormož, je članica likovnega društva LIKUDO. Svoje slike je rastavljala v nakupovalnem centru Holermous in v Državnam zboru Republike Slovenije. Zelo rada pa se odzove vsakršnemu povabilu.

Predstavila nam je kako se slikar loti dela… od zamisli do slike. Na mizo je skrivnostno položila moder prt in nanj položila lončnico, jabolko in prerezan kivi.

Postopoma,  po korakih, je učencem najprej na tablo prikazala kako je potrebno razdeliti list, kako izmeriti višino in širino predmetov, ter pričeti z risanjem.  Ker smo želeli, da učenci začutijo malo slikarja v sebi, smo za slikarsko ploskev izbrali platno.

Tadeja je učence vodila korak po korak: od postavitve ploskve, do risanja motiva s svinčnikom, mešanja in nanašanja barv, uporabe različno širokih čopičev….in nastale so čudovite slike, ki si jih lahko ogledate tudi na naši šoli.

 

(Skupno 533 obiskov, današnjih obiskov 1)