Učenci PPVI, ata Bojan, učitelj Aleš in učiteljica Andreja so se 21. marca 2017 odpravili na dolgo pot v avstrijski Schladming. Tam potekajo zimske svetovne igre specialne olimpiade, ki se jih udeležujejo tudi slovenski specialni olimpijci.
Ideja o obisku iger vse je porodila že lansko jesen. Dogovor jer bil hitro sklenjen. Zbrali so se navijači iz OŠ Stanka Vraza, CUDV Dornava in člani Društva Sožitje Ormož. S tremi kombiji so potovali, opremljeni s slovensko zastavo, navijaškimi šali in raznimi trobljami. Ko so Schladming končno našli, ni bilo težko odkriti prizorišča iger. Vsa okolica je bila v duhu iger specialne olimpiade. Veliko je bilo plakatov in ostalih obeležij, ki so zaznamovala ta pomemben dogodek.
Ta dan je na igrah nastopilo največ slovenskih športnikov. Ogledali so si tekme v veleslalomu in deskanju na snegu. Glasno so navijali za vse pogumneže, ki so se spustili po zasneženih strminah. Ves čas je bilo okrog polno športnikov iz vseh koncev sveta. Zanimivo je bilo opazovati Avstralce, Indijce, Špance, Bahrajnce, Grke….in mnoge druge, ki jih še nikdar niso videli in mogoče niti slišali za države, iz katerih so prišli.
Prijetno utrujeni so se po koncu tekme odpravili še na osrednji trg v Schladmingu, kjer so popoldan podeljevali medalje vsem športnikom, ki so jih ta dan osvojili. Prijetno je bilo slišati ime Nika Dolinar, Slovenija, zlata medalja! Kako ponosni so bili nanjo.
Po zasluženem počitku, nastavljanju sončnim žarkom in okrepčilu s sladoledom, sokom in sadno kupo, smo se, žal, morali od Schladminga posloviti. Nekateri bi najraje ostali tam, toliko pozitivne energije so oddajali specialni olimpijci iz vsega sveta. Čakala jih je še pot domov, kamor so veseli, dobre volje in prijetno utrujeni srečno prispeli malo pred deveto uro zvečer.
BILO JE NEPOZABNO!

 

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)