Konec maja je končno napočil dan, ko so se učenci, učitelji in starši odpravili na »izlet«, kot rajši imenujemo ta najlepši dogodek konec šolskega leta. Priprave nanj so se začele že davno prej. Ker smo se namenili na Hrvaško, je bilo potrebno urediti vse formalnosti, kot je preveriti, ali osebne dokumente sploh imamo, ali so še veljavni, urediti si je bilo potrebno zavarovanje za EU in kupiti nekaj kun.

Ko je bilo vse to urejeno, avtobus naročen, z ZOO Zagreb vse dogovorjeno, smo se veselo odpravili na pot. Na mejnem prehodu v Središču ni bilo nobenega čakanja in mejo smo hitro prestopili. Vozili smo se skoraj pol ure, ko smo že bili lačni. Na postajališču smo pojedli obvezne sendviče, opravili še kaj drugega in že nadaljevali proti Zagrebu. Tja smo prispeli ob dogovorjeni uri.

Po nakupu vstopnic za starše in učitelje ( učencem so vstopnino podarili), smo se odpravili do edukacijskega centra. Že pot do tja je bila zanimiva. Povsod je bilo opaziti živali, vendar se nismo smeli obirati, ker nas je njihova biologinja že čakala. V zanimivi predstavitvi smo spoznali nojevo jajce, kačjo kožo, pavje pero…..in si ogledali kratko predstavitev živali. Vsi pa smo komaj čakali, da se podamo na ogled vrta. To smo kmalu tudi storili. V skupinah je sledil dvourni ogled živalskega vrta. Živali so v tej vročini večinoma počivale v senci, zato smo jih poskušali na različne načine zvabiti v našo bližino. Nekatere so se nam približale, druge pa se niso ozirale na naša vabila in so lenarile naprej. Kar zavidali smo jim, kajti nam je bilo pošteno vroče. Vseeno pa smo videli leve, volkove, medveda, srnjad, sove, morske leve, opice, kače, žabe, krokodile in mnogo drugih.  Zajčke in koze so učenci lahko tudi pobožali, drugih pa raje ne. Ob dveh je bilo kosilo in malo zasluženega počitka. Na koncu smo si privoščili še sladoled. Del denarja nam je dala ravnateljica.  Sladoled je stal malo več, zato smo dobili še malo popusta in tako polizali vsak svojo kepico.

Ura se je že bližala četrti in morali smo pohiteti proti avtobusu. Nekateri učenci niso smeli prinesti domov nič kun, zato smo se ustavili še na stojnicah, kjer se je dalo še kaj kupiti. Zadovoljni z ogledom in nakupom smo končno sedli v avtobus in se odpeljali proti domu. V Ormož smo prispeli z zamudo, vendar se starši niso preveč jezili. Vsi skupaj smo bili veseli, da  smo preživeli lep dan v Zagrebu.

 

(Skupno 378 obiskov, današnjih obiskov 1)