Letos so se učitelji in učenci na pustnih karnevalih predstavili kot etnološka maska ter prikazali in obudili spomin na stare ljudske običaje, ki so povezani s pridelovanjem koruze. Njihova skupina se je imenovala Od koruznega zrna do…  Bili so razdeljeni v šest podskupin. Prva podskupina je prikazala sejanje koruze, druga kalitev koruze, tretja koruzne klase, četrta ličkanje koruze in ljudski ples ob igranju harmonike, peta luščenje koruze ter zadnja šesta podskupina uporabo koruze.

S pripravami na pust so učenci in učitelji začeli meseca januarja. Izdelali so pustne kostume za koruzne klase ter v šolo prinesli kmečka oblačila in pripomočke (rute, predpasnike, škornje, orodje, košare…). Zadnji dan pred pustnim karnevalom so spekli tudi koruzni kruh in skuhali koruzne žgance.

Sodelovali so na pustnem karnevalu v soboto 2. 3. 2019 v Središču ob Dravi, kjer so med šolskimi maskami zasedli 2. mesto. Dobili so denarno nagrado 80 € in dva paketa sladkarij ter medenke.

Sodelovali so tudi na pustni povorki v Ormožu, na pustni torek, 5. 3. 2019, kjer so bili prav tako uspešni, saj so dobili nagrado za najboljšo etnološko masko v kategoriji otroških/šolskih skupin v vrednosti 50 € ter 40 € za sodelovanje na pustnem karnevalu.

Čestitke vsem nastopajočim.

Zapisala Suzana Ciglarič

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 1)