Letošnji, že enajsti tradicionalni slovenski zajtrk, smo praznovali na naši šoli kar cel teden, saj smo prav vsak dan namenili pogovoru o tem, od kod pride naša hrana in poudarjali pomen domače, lokalno pridelane hrane, katera je seveda najbolj dobra in zdrava. Letošnji slogan se je glasil »Zajtrk s sadjem – super dan!«
Obiskali smo Eko kmetijo Bolcar in jedli domače kosilo s krvavico in pečenico ter kislim zeljem in krompirjem. K nam na šolo je prišla kmečka gospodinja gospa Marta Gregorc in spekli smo ajdov krapec z jabolki. V petek smo si privoščili tradicionalni slovenski zajtrk z že znanimi sestavinami: kruhom, medom, maslom, mlekom in jabolkom. Obiskali smo čebelnjak pri Knjižnici Ormož in se seznanili z delom čebelarja in poslanstvom čebel.
Izvedli smo tudi likovni natečaj na temo »jabolka« kot osrednje teme letošnjega tedna slovenske hrane.
Naj bo zdrav slovenski zajtrk na mizi vsak dan!
Sonja Petrovič