V torek, 9. 5. 2023 na dan Evrope je v Ormožu potekalo druženje učencev iz ormoške občine in sosednjih občin Sveti Tomaž in Središče ob Dravi. Seveda smo na dogodku bili tudi mi.

Letošnja osrednja nit prireditve je bila “Ormož na turističnem zemljevidu Evrope”. Učenci naše šole so tako v mesecu aprilu in maju spoznavali različne rokodelce iz Ormoža ter okolice, likovno ustvarjali, pripravili plakate o rokodelskih obrteh in celo pekli. Pri nekaterih dejavnostih so se nam pridružili tudi otroci iz razvojnega programa vrtca.

Na dan dogodka smo izdelano predstavili na stojnici, kjer so bili na ogled naši likovni izdelki in izdelki umetnikov iz Ormoža ter okolice. Na stojnici so se nam pridružile gospe iz Prosvetnega društva Janeza Trstenjaka Hum, ki izdelujejo rože iz krep papirja in ga. Nuša Rajh, ki ustvarja iz gline. Razstavljeni pa so bili tudi leseni izdelki g. Vlada Krajnca. Vsem se iz srca zahvaljujemo za sodelovanje.

Seveda na stojnici niso manjkale niti prleške dobrote – obiskovalcem smo ponudili okusni “slano koruzno zlevanko” in “kipjeno sirovo pogačo”.

Učenci pevskega zbora so nas odlično zastopali v kulturnem programu, suvereno so odpeli pesem Oj lepo je res na deželi. 

Na koncu pa je sledil vrhunec dogodka s koncertom slovenskega reperja Nipkeja. Z veseljem smo z njim zapeli, zaplesali in se fotografirali. 

Nekaj utrinkov z današnjega dne:

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)