V četrtek, 1. junija 2023 je Osnovna šola Stanka Vraza Ormož izvedla svojo tradicionalno dobrodelno prireditev Prijatelji prijateljem. Podnaslov letošnje prireditve je bil Palačinkijada z srečelovom. Dan je bil topel in sončen, zato se je prireditev odvila na prostem pred Grajsko pristavo.  Zbralo se je 5 ekip, ki so polne pričakovanja pričele s peko slastnih palačink, za katere so vsaka posebej pripravile izvirne namaze. Na stojnicah so se tako predstavile ekipe OŠ Središče ob Dravi, OŠ Miklavž pri Ormožu, Glasbena šola Ormož, ekipa gostiteljske šole – OŠ Stanka Vraza Ormož in ekipa staršev učencev šole.  Hkrati se je na odru in pod njim odvijal pester spremljevalni program, ki ga je povezoval g. Domen Hren. Med občinstvom so krožile ekipe, ki so prodajale srečke. Le-te so zelo kmalu po začetku dogodka bile razprodane.

Vsaka od ekip za peko palačink je imela tudi svojo točko, s katero so se predstavili občinstvu. Uvodoma se je predstavila učenka Melisa  OŠ Stanka Vraza s pesmijo Pesem. Glasbena šola Ormož je prispevala baletno točko v kateri pleše učenka Ema. OŠ Miklavž pri Ormožu so zastopale učenke, ki so hkrati pekle palačinke, na odru pa zapele pesem Ne bodi kot drugi. Potem se je s rap vložkom predstavil še en učenec naše šole-Marcel. Za OŠ Središče ob Dravi je na odru zapela Valentina Krničar. Proti koncu programa so se vsi učenci in zaposleni na OŠ Stanka Vraza predstavili s skupinskim plesom na pesem Omarna Naberja-Bistvo skrito je očem.

Na koncu je zbrane razveselil in navdušil skriti gost, prleški čarovnik z voza, Luka Lovrec.  

Večer je bil poln dobre volje, omamnih vonjav in prijetnih okusov. Tisti, ki niso ljubitelji palačink so se lahko okrepčali s polidogom. Ekipa Perutnine Ptuj je poskrbela, da res ni bil noben lačen, Radenska pa je poskrbela za žejo vseh.

Sejemsko vzdušje je pritegnilo vse generacije. Prav vsak posameznik je s svojim obiskom obogatil prireditev in poplačal trud vseh nastopajočih, ki so se pripravljali na ta dan.

Koordinatorica:

Aleksandra Kelemina Plemenič

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)