Trinajsti  Tradicionalni slovenski zajtrk je bil v tem letu posvečen kruhu in je potekal pod sloganom  »Kruh za zajtrk – super dan«.

Na razstavi v jedilnici šole je na ogledal časovnica nastanka kruha po svetu in v Sloveniji ter zanimivosti o kruhu.

Učenci so se seznanili z najpogostejšimi zrni, iz katerih se prideluje moka za kruh. Zrna so spoznavali po različnih čutnih poteh.

V sklopu pouka so iskali pregovore, uganke, pesmi in knjige o kruhu. Zanimalo jih tudi, kako se kruh imenuje v drugih državah, kontinentih. Nekateri so se preizkusili tudi v peki kruha – manjših štručk.

V petek so si na drugačen način pripravili mize in pogrinjek ter si privoščili tradicionalni slovenski zajtrk z že znanimi sestavinami: kruhom, medom, maslom, mlekom in jabolkom. Da je bilo še prijetneje, so vsi prisotni pili domače mleko iz svojih skodelic, ki so jih prinesli od doma. Ob 10. uri so tradicionalno zapeli pesem Čebelar.

(Skupno 359 obiskov, današnjih obiskov 1)